Pagini

marți, 23 septembrie 2014

my London



Am propus mai demult prietenilor sa facem un club de carte. Cu totii agream ideea, dar nu ne putem decide asupra cartilor. Ce sa citim ? Mai multe variante puse la bataie, nimic indeajuns de palpitant incat sa determine actiunea, nimic indeajuns de..usor si la indemana incat sa cadem de comun acord.
 Propunerea mea a fost sa incepem cu o carte de Jane Austen, Pride and Prejudice. Povestea romantica, titlul asupra caruia putem dezbate cat e orgoliu si cat e prejudecata nu doar in dragoste pareau sa suscite interes.
 E o moda pe internet acum, celebritatile sunt intervievate printr-un sir de 70 si ceva intrebari. Anna Wintour raspunde la cartea preferata: Pride and Prejudice. Exista o regie evidenta in interviul filmat care ma duce cu gandul ca raspunsurile erau deja pregatite si ca alegerea insasi a cartii s-a bazat pe neutralitatea pe care ti-o da o carte clasica: nimic de rau, nici de bine, cine poate sa spuna ca nu ii place cartea ? Si, chiar daca iti place, nu te poti declara fan inrait. No comments, no headlines dupa aceasta declaratie, microfoanele jos.
Dar exista si prejudecata in spatele alegerii sale. Poate valabila si pentru mine ? M-am gandit.
Asa cum exista preconceptia ca un oras pe care il vizitezi te poate face sa simti ceea ce...ti-ai dori sa simti sau ce te astepti sau ce au simtit altii care l-au vizitat inaintea ta. Du-te, o sa iti placa Londra ! Ati mai auzit asta, nu ? :)
E greu, e chiar greu sa scapi de clisee, dar cu putin ajutor din partea prietenilor si cu muuulta rabdare sa descoperi propriile tale senzatii si propriile tale imagini s-ar putea sa...gasesti cate ceva care sa iti si placa.
Enjoy my London !







2 comentarii: