Pagini

duminică, 16 ianuarie 2011

some crazy white stuff

Este a doua seara deja pe care o petrec cu laptopul in brate vizionand interioare suedeze. In formula lor simpla : pereti albi, mobilier alb, decoratiuni colorate ; in formula complexa: pereti cu tapet colorat, sobe cu picior, mobila veche, decojita, canapele colorate usor desfundate...pfu ! ce desfatare !



Innebunitor de mult alb, uneori...innebunitor ! Seamana cu o celula de izolare,dar ce frumoasa izolare !
Cand eram mica, mama imi povestea de un vecin care locuia deasupra noastra si care avea niste obsesii legate de curatenie: la el nu se numea "facut curat prin casa daca nu erau spalate urmele de degete ale copilului sau - o fetita de 2-3 ani - de pe pereti si de pe usi.
20 si ceva de ani mai tarziu, ma uit la acesti pereti albi si tot ce vad sunt imaginare amprente de gem si ciocolata :)




Explicabila nevoia scandinavilor pentru interioare albe care sa reflecte si ultima picatura de lumina de afara, insa preferinta pentru interioare "picture perfect" nu cred ca are nevoie de explicatii, ci doar de cat mai multi fani.
Am sa postez mai jos o singura imagine din casa unui designer suedez, MARIE OLSSON NYLANDER , pe linkul alaturat este un reportaj cu mai multe imagini. Daca va supara..textul :) , care e limba suedeza iata si un link in engleza aici.

Iar in imaginea de mai jos designerul care iese la plimbare din casutza intr-o salopeta galbena 70's si cu cizme de cauciuc. Pai, ori suntem suedezi, ori nu mai suntem !

Multumesc pentru inspiratie desiretoinspire.net, skonahem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu