Pagini

duminică, 23 ianuarie 2011

Canapele celebre, Friends

Vroiam de mai demult sa scriu despre canapele si am cautat zile intregi poze cu diverse modele, materiale, aranjamente, stiluri, etc. Mi-am dat seama ca e un subiect super complicat dar ca, pentru un prim pas l-as putea aborda din perspectiva unor canapele celebre.
Canapeaua Monicai din Friends este de fapt locul unde se petrec multe momente importante: secrete dezvaluite, aniversari, confruntari sau pur si simplu scene amuzante. Cred ca si canapelele din casele noastre ar arata mai bine daca ne-am gandi de fapt nu doar la culoare si la design ci pur si simplu la stilul nostru de viatza.
Ce-mi place la aceasta canapea: ca are picioare si asta da senzatia ca nu ocupa foarte mult spatiu pe podea, ca este destul de incapatoare pentru 5 persoane chiar, ca are o forma si o tapiterie care de fapt dau tonul intregii camere.




Un aranjament eclectic in care isi gasesc locul atat piese moderne, cat si mobilier vechi,asortat cu decoratiuni nostalgice. Probabil cea mai frumoasa piesa de mobilier este otomanul verde, din sezonul 1, care ar trece neobservat fara obsesia Monicai de a-l aranja intr-un anumit loc si numai acolo.

In sezonul 5, de Thanksgiving, canapeaua se schimba si se schimba si decoratiunile, apar niste perne rosii cu margini aurii, o patura colorata cu maro si verde, iar fata de masa este si ea in ton cu sarbatoarea.



Dupa acest moment, canapeaua alba revine in fortza pana la ultimul episod. In ultimele minute, livingul este gol, dar cumva, spune Rachel pare mai mic, iar Joey se intreaba "Intotdeauna a fost mov aici ?" :)

Preferata mea este canapeau alba a Monicai, dar mai celebra este eleganta canapea portocalie din Central Perk.


Tot pentru o canapea acoperita cu catifea opteaza si Phoebe in apartamentul ei,dar baietzii aleg canapele si fotolii din piele, de la modelul clasic al lui Ross, la fotoliile super-comode ale lui Chandler si Joey, la moderna canapea rosie din apartamentul temporar si kitsch al lui Joey.


Decorating bonus: nu face obiectul discutiei, dar cea mai faimoasa si frumoasa decoratiune din Friends este rama de pe usa Monicai. 25 de dolari pretul pentru o copie, se poate gasi aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu