Pagini

sâmbătă, 4 octombrie 2014

Scaunul lui Louis Litt

E vorba de inca un personaj ( si ce personaj :) din Suits. Ok, sunt multe de spus despre Louis Litt dar ce mi-a atras mie atentia a fost scaunul sau.
Nu cred ca Louis are un scaun Aeron, dar cred ca modelul sau plateste tribut celebrului scaun de birou care a facut istorie.
Acesta este este un scaun Aeron
Iar povestea sa am gasit-o mentionata intr-o carte ( nu de design :) numita Blink, scrisa de Malcolm Gladwell.
La vremea la care fost lansat acest scaun de birou, anii '90 erau la mare cautare printre oamenii de afaceri scaunele de piele, impozante care sa dea sentimentul de putere.
Iar designerii si firma care l-a produs au trebuit sa ia o decizie curajoasa. Asa de curajoasa incat a dus la vanzarea a vreo 7 milioane de bucati :)
La primele teste ale acestui produs raspunsul consumatorilor a fost unul brutal: e oribil, arata ca un extraterestru, a fost supranumit chiar scaunul mortii. Desi constructia sa s-a bazat pe niste eforturi considerabile din partea designerilor de a crea cel mai confortabil scaun pentru oamenii care petrec ore intregi la birou ! Dar, asa cum ziceam, cine ar fi vrut sa se aseze pe un scaun care nu avea umplutura si era facut din plastic si nu din piele ?
Oamenii au insistat cu testele si, dupa ce consumatroii au petrecut mai multe ore pe scaun si au inceput sa povesteasca despre cat de confortabil este au reusit sa il vanda.
Pentru cine a urmarit serialul...acum scaunul care chiar arata ca un extraterestru al lui Louis Litt pare sa fie o alegere..inspirata si in concordantza cu ifosele personajului, corect ?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu